(Theïstisch?) Sermoentje

Naar aanleiding van een gesprek over ‘de kerk’ in het tv-programma Reyers Laat (van 13 november 2012), en een column daarover van Patrick De Witte in De Morgen (16 november 2012), richt ik deze brief aan alle atheïsten van goede wil.

In het bijzonder richt ik dit ‘sermoen’ aan Patrick De Witte, Patrick Loobuyck, Johan Braeckman, Anne Provoost, Nic Balthazar en Etienne Vermeersch. Jullie geëxpliciteerde ideeën over religie, en meer bepaald over de christelijke tradities en de verhouding tussen kerk en samenleving, vertolken immers vaak nogal gangbare veronderstellingen uit de onderbuik van onze geseculariseerde samenleving. Het ware boeiend geweest jullie aan tafel te zien met Mieke Van Hecke, Pieter De Crem, Annemie Struyf en Monseigneur Léonard. Dat is misschien voor een volgende Reyers Laat… Lees hier (ook op de Thomassite te lezen):

KLIK HIER VOOR EEN PDF-VERSIE VAN DE BRIEF AAN ALLE ATHEÏSTEN VAN GOEDE WIL

Een kortere versie van deze brief verscheen in het weekblad Tertio (nummer 670).

Klik op de afbeelding om ze te vergroten:

Tertio 12 december 2012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s